Brugge

Stad met een rijke historie

mooi Brugge
Het historische centrum van Brugge

De grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen is de historische stad Brugge, een bijzondere stad met heel veel verschillende en vooral gave bezienswaardigheden zoals de Sint-Salvatorskathedraal, de Belforttoren en het Groeningemuseum.

Brugge is een muzikale stad van musicals tot cabaret en van concerten tot prachtige theatervoorstellen. In het Concertgebouw worden ook in de zomer veel concerten gehouden met een grote diversiteit aan artiesten. Ook in de Stadsschouwburg wordt in de zomer een mooi programma aangeboden. Brugge staat bekend om de vele festivals die er georganiseerd worden, van culinaire feesten tot indrukwekkende muziekfestivals in het centrum van de stad.

In het hoogseizoen, in de zomermaanden juni, juli en augustus is het in Brugge gemiddeld achttien tot en met 21 graden, een prima temperatuur om de stad te bekijken en te beleven. Iets frisser is het in maanden mei, september en oktober, dan is de temperatuur in de stad gemiddeld vijftien tot achttien graden.

Brugge ontdekken

 1. Vergelijk de prijzen van hotels en kijk waar je voordelig uit bent
 2. Compleet verzorgde stedentrips naar Brugge voor een aantrekkelijke prijs

Brugge heeft een gevarieerd winkelaanbod, bekende winkelstraten zijn de Steenstraat met bijzondere schoenenzaken en veel kleding, de Katelijnestraat met een aantal bijzonder winkeltjes en de Zuidzandstraat. In de Geldmuntstraat koop je bij Da Vinci een heerlijk ijsje, neem wel even de tijd want de keuze is er enorm. Brugge is de stad van de chocolade, ruim veertig chocolatiers laten hier hun kunsten zien en weten u te verassen met de meest verrukkelijke smaken, liefhebbers mogen het chocolademuseum niet overslaan, verdeeld over vier etages leer je alles kennen over de lekkernei, beneden krijgt u een demonstratie te zien hoe echte bonbons worden gemaakt en natuurlijk hoort daar ook proeven bij.

Straatbeeld Brugge
Schitterende winkelpanden aan de Grote Markt

Brugge trekt met zijn smalle straatjes, steegjes en oude grachten veel toeristen, het is heerlijk om er rond te lopen en daarna uit te rusten op een terrasje aan de Eiermarkt, een pintje zal lekker smaken . De Onze-Lieve-Vrouwekerk steekt met haar hoge toren boven de stad uit terwijl de 47 klokken in de Belforttoren vrolijk klingelen. Brugge is een heerlijke stad om even helemaal weg te dromen en ideaal voor een weekendje weg.

Tips en ervaringen

Zijn er evenementen, attracties, locaties, winkels, kroegen, restaurants enz. enz. die je met anderen wilt delen? Geef je tips dan aan ons door om toekomstige bezoekers van Brugge een plezier mee te doen.

 • Arie Arie van Riethoven

  Ik was met vrienden in Brugge en we hadden een geweldige avond met live muziek (jazz) in De versteende Nacht in de Langgestraat. Je kunt er ondanks de drukte lekker kletsen, goed eten en drinken.


  Christal Christal Nijeverdeal

  De vlooienmarkt die op zaterdag langs de Dijver wordt gehouden vond ik erg leuk, mooie spulletjes en hele aardige mensen


  Kees Kees Meeuwens

  Vlissinghe is het oudste café van Brugge, het zit aan de Blekersstraat. Wij hebben er pannenkoeken gegeten want dat kan daar gewoon.