Brussel

Een bruisende stad met geschiedenis

atomium
Atomium in het Heizelpark in Brussel

Brussel wordt ook wel "Hoofdstad van Europa" genoemd, een bruisende stad met een lange geschiedenis, kunst, cultuur en vele bezienswaardigheden. Een stad uitermate geschikt voor een stedentrip van een paar dagen of zelfs langer.

Brussel ligt in het Middenwesten van België, Brussel is de hoofdstad van het Nederlands sprekende Vlaanderen, ondanks dat is Frans de voertaal in deze fraaie Metropool. Brussel heeft een prachtig oud centrum waar de historie tastbaar is. De Grote Markt wordt omzoomd door prachtige zeventiende huizen en het indrukwekkende Stadhuis met gotisch glaswerk.

De Grote Markt vormt het gezellige middelpunt van de Basse-Ville ( lage stad) hieromheen liggen de grote winkelstraten met de grote merken en ketens, in de kleine straatjes vind je de verborgen boetiekjes, antiquiteiten, snuisterijen en kroegjes. Naast de Grote Markt zijn er meer bezienswaardigheden in Brussel, Manneken Pis staat vlak achter de Grote Markt, dit mannetje dat maar 51 cm hoog is heeft inmiddels een garderobe van 750 kostuums, dit aantal neemt nog steeds toe.

Brussel bezoeken

 1. Vergelijk hotelprijzen en kijk waar je voordelig uit bent om een kamer te boeken
 2. Compleet verzorgde stedentrips naar Brussel voor een aantrekkelijke prijs

De gezelligheid van het samen eten voert de boventoon in Brussel. Rondom de Grote Markt vind je straat na straat met restaurants, de gastheer staat buiten om de gasten naar binnen te vragen, er is een hele vis straat, hier staan de oesterkarren opgesteld wachtend op de levensgenieters. Al met al er is voor elk wat wils. In de Haute Ville ( Hoge stad) vind je het Koninklijk Paleis en het Parlementsgebouw. Even verderop liggende panden van de Europese Unie. De Bestuurlijke gebouwen zijn van oudsher al op hogere grond gebouwd en dat is nu nog steeds zo. Voor het Paleis ligt een geweldig mooi park, hier is het altijd druk in zomer en winter.

Café in Brussel
Het schitterende interieur van Café Metropole

Als je in Brussel bent is het een goed idee om op de Kunstberg te beginnen, het uitzicht is hier prachtig en je krijgt een idee van de grote van de stad. Veel winkels liggen verspreid over het centrum maar de meeste grote zaken zitten in de Nieuwstraat. De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zal je vast niet missen, hier is veel luxe en vooral veel chocolade van Neuhaus te koop. Wil je het Atomium bezoeken dan moet je met de metro naar het Heizelpark, hier staat het gevaarte met de negen bollen dat tegen betaling bezocht kan worden, ga zeker even naar het restaurant in de bovenste bol en geniet van het prachtige uitzicht. Brussel is een fantastische stad om te ontdekken, zeer geschikt voor een korte stedentrip.

Tips en ervaringen

Zijn er winkels, drinklokalen, restaurants, evenementen, attracties, locaties, enz. enz. die je met anderen wilt delen? Geef je tips dan aan ons door om mensen die Brussel willen bezoeken een plezier mee te doen.

 • Monique Monique Uiterdijk

  Mijn vriend en ik sliepen in Hotel Bloom, in één woord geweldig. Erg vriendelijke mensen die daar werken en lekker dicht bij het centrum. We komen zeker nog eens terug.


  Wim Wim van Wijenen

  Als je in Brussel bent ga dan zeker een film kijken in Kinepolis, deze mega bioscoop met meer dan 20 zalen ligt vlak bij het Atomium.


  Johan Johan Wittenberg

  Een avond in café Goupil le Fol is niet genoeg om alles te zien, man o man wat veel spullen hangen hier aan de muur, dit is de plek waar zelfbenoemde kunstenaars en tweederangs artiesten elkaar ontmoeten, prachtig toch?