Londen

centrum van de wereld

Telephone
Je komt ze nog steeds tegen

Londen ligt op de nulmeridiaan en heeft zichzelf daarom altijd beschouwd als het centrum van de wereld. De brievenbussen en telefooncellen dragen het wapen van het Koningshuis, bij het koninklijk Paleis is het uiterlijk vertoon van de wisseling van de Koninklijke wacht en de Beefeaters, met hun hoge hoeden, nog dagelijks te bewonderen. Tijdens een stedentrip naar deze prachtige stad merk je dat deze stad is overgoten met cultuur en historie.

Londen is een groene stad, er zijn veel grote parken en tuinen. In de weekenden is het druk in de parken de inwoners leven dan graag buiten. In de zomermaanden worden er vaak concerten gehouden en zijn er tal van straatartiesten actief. Veel mensen komen om te winkelen, Fortnam and Mason, Harrods en Liberty zijn de populaire warenhuizen in Londen. Ga je voor exclusief en chic dan moet je naar Oxford Street, Bond Street en Sloan Street. De grote trekpleisters in deze stad mag je natuurlijk tijdens een bezoek niet missen. Big Ben, het House of Parliaments, the Tower, Bukkingham Palace, Londen Eye, St. Pauls en The Westminster Abbey.

Londen ontdekken

 1. Vergelijk de hotelprijzen en ontdek in welke periode je voordelig uit bent
 2. Vliegtickets voor goedkope vluchten van en naar Londen
 3. Compleet verzorgde stedentrips betaalbaar en in goede accommodaties

Het grote voordeel van Londen is, dat deze stad op een redelijk korte reisafstand ligt, je vliegt er al binnen een klein uurtje naar toe. Verder kun je de stad ook met de boot, auto of trein bereiken.

De metropool wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht om te winkelen en de vele bezienswaardigheden te bewonderen. Je kunt er ook fantastisch uit eten gaan, tot ontspanning komen of het bruisende nachtleven meemaken, hier is voor ieder wat wils.

Royal guard parade
Royal guard parade bij Bukkingham Palace

Voor het eerst naar Londen?

Heb je plannen om Londen te bezoeken dan is het handig om je een beetje voor te bereiden, er zijn leuke reisgidsen voor Londen met handige tips, leuke adressen, highlights en nog veel meer. De ene gids is nog mooie dan de ander en voorzien van plattegronden, foto's, illustraties en vele andere zaken.

Veel mensen gaan een weekendje naar Londen, waardoor je niet alles kunt zien, probeer dan ook niet alle de toeristische trekpleisters te bezoeken maar ook sfeer te proeven in wijken als West End, Notting Hill, Shoreditch en Borough.

Kijk thuis alvast op een kaart hoe de stad in elkaar zit en maak een lijstje welke bezienswaardigheden je zeker niet wilt missen, en probeer ze te combineren zodat je niet van hot naar her loopt. Het geeft je veel tijdwinst wanneer je niet in de rij hoeft te staan voor attracties die je wilt bekijken, je kunt veel tijd en geld besparen met de London Pass die toegang geeft tot de belangrijkste activiteiten, tours en musea, bovendien krijg je een reisgids en toegang tot de hop-on hop-off bus.

stedenreis Londen

Een leuke tip is om naar de overdekte Borough Market te gaan, hiet vind je producten die nergens anders te vinden zijn, veel inwoners doen hier hun wekelijkse boodschappen. Wanneer je de markt gezien hebt kun je doorlopen naar Tate Modern om moderne kunst te bewonderen, het museum ligt om de hoek.

Londen kent een groot aantal hotels, vergelijk hier de prijzen van hotels om een goedkope hotelkamer te scoren.

De prijzen voor een stedentrip vallen erg mee, regelmatig zijn er mooie aanbiedingen.

Houses of Parliament
Houses of Parliament biedt onderdak aan het House of Lords (hogerhuis) en het House of Commons (lagerhuis).

London Pass

De London Pass geeft gratis toegang (zonder wachtrij) tot meer dan zestig bezienswaardigheden en is twee tot tien dagen geldig, de card is inclusief een 1-daags ticket voor de hop-on hop-off bus. Je hoeft je niet te haasten en kunt in een rustig tempo alles te bekijken, bijkomend voordeel is dat je een stadsgids van 120 pagina's krijgt met informatie over de attracties, bezienswaardigheden, wandelroutes, openingstijden en leuke tips en korting bij restaurants, theaters en winkels.

De London Pass geeft toegang tot o.a.

 1. Tower of London
 2. Westminster Abbey
 3. Boottocht op de Theems
 4. Royal Albert Hall
 5. Tour door Wembley Stadium
 6. Windsor Castle
 7. Nog veel meer

Weer in Londen

Het weer in Londen is vaak in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken prima, met de regen valt het ook best mee, niet erger dan in ons land. De gemiddelde temperatuur in de zomer is twintig graden en in de winter zo rond de vijf graden. In de lente en herfst is het weer vaak mild een prima periode om de stad te bezoeken.


De metro is de manier om je snel te verplaatsen in Londen is met de metro. Een taxi is zeer betaalbaar maar je bent vaak lang onderweg omdat het verkeer regelmatig muurvast staat.

Bezienswaardigheden om niet te missen

 1. De Tower Bridge - is het symbool van Londen en werd in 1894 over de Theems gebouwd. De brug ligt naast de Tower of Londen en gaat regelmatig open voor grote schepen. Wandel over de bovenste loopbruggen en geniet van het geweldige uitzicht over Londen.
 2. Buckingham Palace - de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace iets dat je echt een keer moet hebben meegemaakt. Deze ceremonie vindt in de zomermaanden een keer per dag plaats op het voorplein, in de winter is dit om de dag.
 3. London Eye - het tweede grootste reuzenrad ter wereld dat bestaat uit 32 capsules. Vanaf een hoogte van 135 meter heb je een prachtig uitzicht over Londen. Bij goed, helder, weer heb je zelfs zicht op de luchthavens, de voetbalstadions en de graafschappen. Je vindt de London Eye aan de oever van de Theems, tegenover de parlementsgebouwen.
 4. Big Ben en Westminster Abbey - de klok hangt in de toren van Westminster Abbey, het parlementsgebouw een gebouw dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Big Ben en Westminster Abbey zijn al een aantal eeuwen onderdeel van de geschiedenis van Londen.

Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden, zijn er nog een aantal andere bouwwerken die je kunt bezichtigen, zoals St. Pauls Cathedral, de Tower of London en het British Museum. Hier vind je een overzicht van alle bezienswaardigheden, attracties en tours in Londen.

Tips en ervaringen

Zijn er gebeurtenissen, attracties, locaties, winkels, eettentjes, clubs enz. enz. die je wilt delen met anderen geeft je tips dan aan ons door, je zult er bezoekers aan Londen een groot plezier mee doen.

 • Theo Simon van Slooten

  Twee plekken die je echt niet over moet slaan als je in londen bent, Soho en Hyde Park, je ontmoet er veel jongeren die in de stad wonen en je graag alles willen vertellen en laten zien.